Thursday, August 30, 2007

trött

sitter i fikarummet på jobbet och ngn hittar en artikel i en av morgontidningarna om ett masterprogram i s e x o l o g i på malmö högskola. sexmaster, utbrister ngn, och alla är jätteroade. ngn skummar snabbt igenom artikeln, medan skämten haglar, och får syn på "sex och internet", vilket höjer stämningen ännu mer. för "sex och internet" är tydligen synonymt med porr på internet. surfa porr på studiemedel - jättekul. ngn annan undrar om det verkligen finns så mkt att plugga om sex för att fylla upp tre år(?!). det finns ju för helvete hur mkt som helst som man skulle kunna (och borde) plugga/forska om vad gäller sex. jag kan tänka mig många intressanta perspektiv som jag själv skulle vara intresserad av att studera. sex ur ett genusperspektiv, sexuellt våld, porr och prostitution och dess inverkan på folks syn på sex, för att nämna ngra.

blir sjukt irriterad. varför kan man aldrig diskutera sex utan alla förbannat tramsiga pubertalskämt? det verkar som om så fort sex kommer på tal så blir alla män femton igen (nej, inte alla. ja, grov generalisering). det är nästan som om de inte kan säga det utan att fnissa lite generat. bäst att skämta bort det då, så ingen märker att man blir generad. eller vad? vad är det som är så jävla farligt med det? eller kul?

att utbildningen är ett seriöst masterprogram som kräver tre års förstudier var det ingen som lade märke till.

jo, jag vet. folk tycker det är roligt att skämta. men måste allt alltid vara ett skämt? kan man aldrig diskutera saker seriöst?

1 comment:

jenny said...

ignorance is just easier. tyvärr. :(